Cum să amenajezi rapid un spațiu de birou în propriul apartament?

Noile reguli sociale pricinuite de pandemia cu Coronavirus te forţează şi pe tine să treci la sistemul de Work from Home?

Nu eşti nici pe departe singura persoană în această situaţie, şi ştim foarte bine care sunt implicaţiile unei astfel de schimbări în rutina ta zilnică.

Indiferent dacă te raportezi la munca de acasă ca la o perioadă temporară, sau te-ai decis să faci această schimbare în mod permanent, un lucru este clar:

Acasă nu este nici pe departe un loc propice pentru a desfăşura activităţi profesionale; pur şi simplu altul este scopul pentru care ai ales şi ai amenajat locuinţa.

Totuşi, pentru a-ţi asigura un nivel ideal de confort, ai nevoie să aloci un anumit spaţiu în casă, dedicat exclusiv jobului.

Pro Tip:

Dacă eşti în căutarea unui apartament apartament de vânzare în Oradea, care să îţi ofere condiţiile necesare pentru lucrul de acasă, trebuie să ştii că apartamentele pe care le-am finalizat în anul 2020 în complexurile Prima Decebal, Prima Numărul şi Prima Universităţii, sunt 100% compatibile cu sistemul de Work from Home.

De înseamnă asta?

În primul rând, apartamentele sunt compartimentate eficient, astfel încât vei găsi întotdeauna un spaţiu individual, izolat de restul casei, pe care să-l transformi în birou.

Mai mult, apartamentele beneficiază de un nivel ridicat de izolare termică şi fonică, avantaje care îşi vor oferi confortul de care ai nevoie.

Şi, cel mai important, apartamentele sunt compatibile cu cele mai noi tehnologii Smart Home, fapt ce îţi va garanta accesul integrat la cele mai noi tehnologii şi la o infrastructură dedicată care facilitează realizarea unei conexiuni ultra-performante la reţelele de comunicaţii clasice şi de internet.

Însă, dacă pentru moment nu vrei decât să găseşti o soluţie eficientă pentru a elibera câţiva metri pătraţi de spaţiu în casă, pe care să-i transformi în birou, iată:

 

4 idei pentru amenajarea rapidă a un spațiu de birou în propriul apartament

1. Caută spații disponibile

Există un spațiu gol generos între canapea și perete? Ce zici de zona de lângă televizor, sau de un colț liber? Scanează-ți cu grijă interiorul și descoperă orice deschidere disponibilă.

Dacă nu ești sigur că există spații suficient de încăpătoare pentru birou sau pentru o masă, poți face și măsurători precise.

Măsoară cu grijă spațiul disponibil și compară-l cu lățimea biroului sau a mesei. Dacă nu ai cumpărat încă un birou sau o masă pe care să-ți instalezi computerul sau laptop-ul, caută dimensiunile biroului / mesei pe orice website de vânzare cu amănuntul, online, înainte de a face o achiziție.

Poți alege orice variantă care te avantajează, în funcție de stilul camerei și de modul de amenajare existent.

2. Golește zonele de care nu ai nevoie

Dacă în prezent nu ai unde poziționa un birou de unde să poți lucra, va trebui să golești o zonă pentru a găsi spațiu.

Desenează câteva moduri diferite de a reorganiza mobilierul, folosind un creion și o bucată de hârtie, pentru a ajuta la vizualizarea noului aspect.

Încearcă să integrezi biroul in spațiul din camere, fie că e vorba de dormitor sau de living.

3. Folosește ceea ce ai deja

Dacă ai nevoie doar de o soluție rapidă, pentru o situație pe termen scurt, ia în considerare utilizarea a ceea ce ai deja.

De pildă, o măsută pentru TV poate fi suport pentru laptopul tău.

Alege orice masă sau suport portabil pentru a-l instala în orice cameră ai chef, ori de câte ori ai nevoie de o schimbare de peisaj în timp ce lucrezi de la distanță.

Dacă ai deja o măsuță pe terasă sau balcon, o poți folosi și pentru a munci și pentru a te bucura de aer curat în același timp.

4. Adaptează piesele de mobilier

Camera de zi sau livingul e zona centrala a casei tale, astfel că ești conectat cu restul casei chiar și în timp ce te concentrezi asupra priorităților tale de lucru în timpul zilei.

Aşadar, gândește-te să folosești masa din sufragerie ca pe un birou temporar. Dacă nu este o piesă de mobilier pe care o folosești des, masa din living ar putea fi o opțiune extraordinară de imporovizaţie în timp ce lucrezi de acasă pentru o perioadă scurtă de timp.

Deși este posibil să fie nevoie să fii creativ cu spațiul tău, poți găsi cu siguranță loc pentru a lucra confortabil de acasă.

Această perioadă este dificilă, însă o poţi vedea şi ca pe o oportunitate de a reevalua și de a revigora spațiul de locuit.