BCR a dat startul la cererile de tip “Prima Casă” pentru 2017

prima casa1

Exista vesti bune pentru cei care vor să-și achiziționeze o locuință prin programul Prima Casa. Chiar dacă plafonul pentru 2017 nu a fost încă stabilit, Banca Comercială Română – BCR a decis ca începând din data de 20 februarie să primească cereri noi pentru creditele de tip Prima Casa. 

”Deoarece clienții și partenerii interesați de continuarea programului Prima Casă au adresat întrebări și își doresc depunerea cererilor de credit, astfel încât să avanseze cu analiza chiar dacă plafonul aferent anului 2017 nu a fost încă alocat, începând de astăzi se pot introduce cereri noi de credit de tip Prima Casă anterior găsirii, urmând ca prezentarea documentelor de proprietate și continuarea fluxului să fie realizate ulterior 20 Martie 2017”,  se arată într-o informare transmisă de BCR.

De reținut, în cazul locuințelor care la data depunerii cererii de credit la bancă au peste 5 ani de la terminarea lucrărilor de construcții, procentul de garantare va fi de 40%, iar pentru locuințele mai noi de 5 ani, procentul de garantare va fi de 50%.

Vă reamintim, Guvernul anunța la finalul lunii ianuarie un plafon de 2.5 miliarde de lei, cu aproximativ 440 de milioane de lei mai puțin ca în 2016, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Finanțelor Publice, aflat în dezbatere publică. Cu noua suplimentare, adică banii rămași de anul trecut, plafonul din acest an pentru Prima Casă va ajunge la 2,7 miliarde de lei. Proiectul de hotărâre nu a fost încă adoptat.

Sursa: www.dezvoltatorimobiliar.ro