Anul acesta este ultra violet și în locuințe

Ultra violet reprezintă putere și nonconformism. Este o culoare dramatică și provocatoare care va influența domeniul amenajărilor interioare în acest an.

Autoritatea mondială în materie de culoare, Institul Pantone, a transmis că a ales ultra violetul pentru culoarea anului 2018 datorită originalității prin care comunică energia și viziunea.

Când vine vorba despre finisaje și amenajările interioare, culoarea ultra violet poate fi folosită în special sub forma accentelor cromatice, prin piese de mobilier, un perete de accent sau prin textile și mici decorațiuni din locuință.

Părăsește zona de confort și fii cât mai creativ la tine acasă.

Violetul este o culoare care poate marca dramatic spațiile și nu e deloc ușor de echilibrat. Astfel încât, unii chiar o evită în amenajarea locuinței și optează pentru nuanțe mai blânde și mai diluate, cum sunt mov sau lila.

Cei cu mai mult curaj și care au înclinație spre meditație consideră că violetul poate aduce expresivitate oricărui spațiu dacă este folosit cu masură și asortată corect.

În funcție de preferințele fiecăruia, oricare din aceste culori poate fi folosită fie sub forma finisajelor, pe suprafețe ample, cum sunt pereții, pardoseala sau tavanul, fie sub forma accentelor cromatice – o abordare ideală pentru înviorarea unor decoruri neutre.

mov4

Lasă-ți amprenta asupra locuinței tale și folosește ultra violetul în oricare încăpere, însă evită excesele. Alege o canapea violet într-un living în care predomină albul sau nuanțele de gri șters sau alege un mobilier deschis la culoare pentru a evidenția avantajele spațiului în care ai folosit nuanțe pastelate cu ultra violetul, pentru o atmosferă calmă, cu note elegante.

Pentru a evita decorurile prea pline de culoare e bine să folosești ultra violet doar pe zone restrânse: o piesa de mobilier, un tablou sugestiv, un covor, un perete, o comodă cu sertare sau un set de draperii asortat unor pernuțe decorative, iar în rest să te axezi pe nuanțe deschise care să atenueze din forța violetului.

Un dormitor cu personalitate poate deveni un spațiu de relaxare sau chiar o explozie de energie, dacă achiziționezi un pat cu tăblie supradimensionată în nuanțe de ultra violet.

mov1

În trend sunt și bucătăriile în culori puternice, cum este ultra violet. Poți opta pentru o mobilă de bucătărie mov sau lila, cu fronturi lucioase, pe care o vei putea accesoriza cu usurință cu electrocasnice din inox.

mov2

Pentru o baie veselă, modernă și elegantă, poți introduce violetul în decorul pereților sau în mobilier, combinate cu obiecte sanitare neapărat albe.

mov3

Trebuie să știi că există o paletă destul de variată de nuanțe si culori cu care poți combina culoarea anului 2018. Violetul merge foarte bine cu alb, cu nuanțe de ivoire, cu tonuri de gri, bleuri pastel, cu negru, cu argintiu și auriu, cu diverse nuanțe de verde, cu movul aubergine și alte nuanțe de mov, cu roșu sau cu galben. Alege combinația care simți că te reprezintă, care îți place și care nu te obosește sau care nu te va plictisi.

Această culoare este asociată cu practicile de mindfulness, atât de utile în găsirea unui refugiu. Iluminatul ultra-violet este util în spațiile de meditație, având un rol de energizare.

Să aveți spor la visare, contemplare și cercetare!

 

Sursa: www.casadex.ro, www.misiuneacasa.ro