Apartament cu 2 camere – nou sau vechi, ce alegi?

Achiziţia unui apartament nou reprezintă o decizie majoră, care implică o investiţie substanţială, pe termen lung. Drept urmare, dacă ești decis să cumperi un apartament cu 2 camere în Oradea, este bine întotdeauna să știi avantajele achiziției unui apartament nou.

Iată mai multe aspecte pe care e bine să le ai in vedere:

 

1. Costuri

Indiferent de oras, atunci când evaluezi un apartament, întotdeauna te vei gândi mai întâi la preț.

În principiu, oferta de apartamente cu 2 camere în Oradea este destul de generoasă, însă, dacă ai senzația că un apartament într-un bloc vechi este mai ieftin și, deci, mai avantajos, nu este întotdeauna așa.

Multe cheltuieli complicate apar abia după ce cumperi apartamentul. Instalațiile sanitare sau electrice trebuie să fie schimbate, pot exista probleme legate de condens, de infliltrări de apă, etc.

Multă lume spune că un apartament mic are cheltuieli pe măsură, însă facilitățile noilor apartamente cu 2 camere din Oradea sunt gândite să genereze costuri reduse.

Izolarea de calitate, de pildă, limitează pierderea de căldură în sezonul rece, iar blocurile noi și apartamentele moderne sunt construite din materiale rezistente care păstrează mai bine căldura.

 

2. Modul de împărțire a spațiului

Apartamentele vechi au fost construite imitând modele comuniste, care nu mai corespund noilor cerințe de design.

Pe de alta parte, un apartament modern are spațiul compartimentat de către arhitect.

Exista apartamente 2 camere Oradea care beneficiazaă de bucătării open-space sau terase largi în loc de balcoane micuțe. Structura apartamentelor moderne este mai clară și mai practică.

 

3. Stil modern

Este greu să cumperi un apartament și apoi să te ocupi de renovat. Achiziţia unui apartament într-un bloc vechi chiar asta prespune.

Investești să schimbi parchet, să scoți gresia veche, să izolezi pereți sau să înlocuiești tevi în baie sau bucătărie. Renovările sunt costisitoare, pot ajunge la mii sau chiar zeci de mii de euro pentru două camere.

Apartamentele din blocurile noi au sistemele sanitare abia montate, obiectele din baie și bucătărie sunt noi, sunt prevăzute cu split-uri de aer condiționat, etc. De asemenea, de multe ori, o centrală termică este preferată unor instalații vechi.

 

4. Siguranța

Deşi nimeni nu îţi doreşte să se confrunte cu asta, atunci când cumperi apartamente cu 2 camere în Oradea este important să le asiguri împotriva unor pericole precum cutremure, incendii, inundații, etc.

De asemenea, protecția prin camere de luat vederi este un avantaj al blocurilor noi. O zonă rezidențială are de multe ori pază proprie, bariere, sisteme de alarmă, etc.

 

5. Ambianța și vecinii

Atmosfera generală (confort acustic, vizual, olfactiv, etc.) și vecinii sunt alte argumente în vederea cumpărării de apartamente noi.

Tinerii preferă zonele rezidențiale, construcțiile noi, iar atmosfera unui astfel de cartier e diferită de cea a blocurilor vechi.

Infrastructura imobiliară ante-decembristă nu mai oferă garanţia unei investiţii pe termen lung.

De asemenea, chiar dacă acum ţi se garantează că apartamentul este situat într-un bloc consolidat, deşi clădirea are 50 de ani vechime, trebuie să fii prevăzător şi să te gândeşti cum se va prezenta imobilul peste încă 50 de ani, pentru că investiţia ta este una pe termen lung.

Însă, dacă nu vrei să îţi baţi capul cu calcule anticipative pe termen lung şi extrem de lung, cel mai bine este să alegi un apartament situat într-un complex rezidenţial nou.

În Oradea, numai în anul 2020 am finalizat 3 complexuri rezidenţiale la cele mai înalte standarde de calitate şi durabilitate: Prima Premium Decebal, Prima Nufărul Rezidence şi Prima Universităţii.

Sună acum la numărul de telefon 0751 113 336 sau aplică pe pagina de contact şi programează o vizionare pentru unul dintre apartamentele cu 2, 3 sau 4 camere la cheie, dintr-unul dintre complexurile Prima Residence Oradea.