De ce este mai bine să te muţi la apartament decât la casă?

Dezbaterea cu privire la diferența dintre apartamente și case este una spinoasă. Cu toate acestea, pentru ca din ce în ce mai mulți oameni închiriază locuințe, și mai cu seamă caută apartamente, își dau seama de beneficiile spațiului oferit de un apartament.

Atunci când decizi că vrei să alegi apartamente în Oradea sau te gândești la case, cel mai bine este să cântărești avantajele și dezavantajele.

Pentru a te ajuta să vezi mai clar opțiunile, să analizăm 8 motive pentru care ar trebui să alegi un apartament într-un complex rezidențial, în loc de o casă.

1. Întreținere ușoară

Unul dintre principalele motive pentru mutarea într-un apartament este ușurința întreținerii. Când nu trebuie să îți faci multe griji cu privire la mentenanța proprietății, lista de sarcini este inexistentă.

Proprietatea sub formă de casă aduce cu sine responsabilitatea pentru toate reparațiile, lucrări de amenajare, cheltuieli anuale și costuri mai mari în timp.

Când locuiești într-un apartament modern, nu trebuie să îți faci multe probleme. Reparațiile sunt mai puțin costisitoare la apartamente in Oradea, știi în fiecare lună ce ai de plătit și aceste cheltuieli nu cresc o dată cu trecerea timpului.

2. Bani economisiți

În timp ce mulți oameni susțin că chiria apartamentelor este uneori mai mare decât plata unei rate bancare, nu se uită la imaginea de ansamblu. Un credit ipotecar nu este singura cheltuială atunci când te muți într-o casă. Există impozite pe proprietate, asigurare, taxe, etc. Facturile pentru utilități sunt mereu mai mari. Te costă mai mult încălzirea iarna și răcirea vara pentru casă mare, ai cheltuieli legate de curte și grădină.

Mutarea într-un apartament aduce cu sine cheltuieli de întreținere reduse, facturi mai mici și implicit vei economisi bani.

3. Siguranță sporită

Atunci când iei în considerare atuurile unui apartament față de o casă, siguranța ar trebui să fie mereu o prioritate. Dacă alegi apartamente Oradea, dintr-un complex rezidențial , ai o securitate suplimentară pe care nu o găsești o casă cu curte. Multe complexe rezidențiale sunt comunități private, cu acces controlat, camere de luat vederi, sisteme de securitate și protecție suplimentară împotriva incendiilor.

Apropierea vecinilor este, de asemenea, un beneficiu imens pentru siguranță. La apartement, ai mereu vecini capabili să audă dacă se întâmplă ceva, să observe dacă pare ceva ieșit din comun și pot avea timp suplimentar pentru a contacta autoritățile. Caracteristicile sporite de siguranță fac ca locuirea în apartament să fie perfectă pentru cei care locuiesc singuri, dar și pentru familiile cu copii, persoanele în vârstă sau cei care doresc doar liniște sufletească.

4. Facilități minunate

Facilitățile care vin alaturi de locuirea în apartamente moderne sunt greu de învins. Cu spații de recreere și facilități la îndemână, multe apartamente in Oradea oferă  avantaje pe care nu le poți găsi în majoritatea caselor cu curte.

Ai la îndemână spații verzi, locuri de joacă, centru de fitness, dar și magazine, scoli și zone dedicate sportului. Poți să te bucuri de plimbare cu copii, cu animalele de companie, dar ai la îndemană parcare sigură pentru autoturismul tău, garaj, etc.

5. Mai mult timp liber

Un lucru pe care majoritatea dintre noi nu pare să-l avem suficient (în afară de bani!) este timpul. Avem din ce in ce mai puțin timp iar locuirea într-un apartament înseamnă timp economisit.

Nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la întreținerea curții sau repararea gardului în jurul casei. Poți alege să locuiești într-un apartament in Oradea, mai aproape de job, iar asta reduce naveta. Toate acestea eliberează timp prețios. Weekendele tale sunt libere pentru a petrece cu familia sau pentru a te ocupa de activitățile pe care le iubești.

6. Opțiune pe termen scurt

Dacă nu îți place să rămâi bloc pe loc pentru a locui o lungă perioadă lungă de timp, atunci traiul în apartament este perfect. Când vine vorba de apartament versus casă, un apartament îți oferă libertatea de a te deplasa cu ușurință oricând vrei. Spre deosebire de case, găsești mai ușor apartamente de închiriat pe termen scurt. Aceste O casă e mai greu să o închiriezi pe 3 luni, 6 luni sau 12 luni.  Viața în apartament elimină stresul și complicațiile dacă vrei să te muți în funcție de oportunitățile profesionale.

7. Comunitate de oameni pe placul tău

Deși o comunitate strânsă se poate întâlni și într-un cartier cu case, oportunitățile într-un complex de apartamente Oradea sunt mai mari. Având în imediata apropiere vecinii , ai mai bune oportunitati de a petrece timpul împreună, iar locuirea în apartament creează o comunitate mai strânsă. În plus, întâlnirea la centrul de fitness sau folosind alte facilități ale complexului de locuințe, creează mai multe oportunități de a socializa cu vecinii.

8. Economisești pentru viitor

Împreună cu beneficiile financiare ale alegerii unui apartament vine și șansa de a economisi pentru viitorul tău. Costul administrării unei case face mai dificilă economisirea pentru o „zile negre”. Când cheltuielile tale sunt mai mici, locuind într-un apartament, poți economisi mai mulți bani.

Locuirea într-un apartament modern îți face viața mai ușoară. Acum, că poți vedea câștigătorul clar dintre apartament și casă, vei avea liniște sufletească știind că faci alegerea potrivită pentru familia ta.

Ești gata să cumperi unu apartament în Oradea? Contactează-ne astăzi!