Care sunt avantajele unei locuințe în incinta unui pol comercial major?

Imobilele din Oradea pot fi împărțite în mai multe tipuri, cele mai frecvente fiind cladirile rezidențiale, comerciale și imobiliare cu destinație mixtă.

De fapt, majoritatea clădirilor rezidențiale construite în marile orașe din toată țara sunt un amestec de proprietăți imobiliare rezidențiale și comerciale, cu apartamente care încep de la etajul 1, după mezanin și magazine cu vedere la strada și magazine situate la parter.

De pildă, majoritatea complexurilor rezidenţiale Prima Residence Oradea dispun de astfel de spaţii comerciale, disponibile pentru închiriere.

A locui aproape de un pol comercial este o dorință firească pentru mulți orădeni, e bine de știut și câteva dintre principalele beneficii ale vieții în apropierea unei zone comerciale.

Complexul rezidențial Prima Universității este unul din cele mai frumoase și cautate zone cu locuințe moderne, tocmai datorită proximității cu un pol comercial important din Oradea.

Indiferent dacă alegi un apartament nou sau cauți o casă situată chiar lângă stradă, aproape de un centru comercial, iată câteva dintre beneficiile de top ale locuirii în apropierea unei zone comerciale:

  • Apropierea de magazine
  • Acces mai bun la facilități
  • Calătorie facilă către alte cartiere ale orașului
  • Return-On-Investment (ROI) excelent, pentru un apartament privit ca investiție
  • Oportunități mai bune de afaceri și de angajare

 

Avantajele de a locui aproape de un hub comercial

Proximitatea magazinelor

A locui aproape de un hub comercial înseamnă să ai efectiv magazinele la doi pași de casă.

Dacă iei în considerare avantajele cumpărării unei locuințe în apropierea unei zone comerciale, proximitatea de magazine este un atu excelent.

Zona Universității din Oradea este una din ariile de mare interes atunci când vine vorba de cumpărarea unui apartament nou într-o zonă rezidențială.

Oradea a devenit un oraș din ce în ce mai aglomerat, iar apropierea de magazine e avantajoasă în comparație cu alte zone rezidențiale. A fi aproape de o zonă comercială înseamnă că ai acces la magazinele generale și farmacii la orice oră.

De la fast-food-uri până la restaurante și magazine de brand, centrele comerciale îți oferă șansa de a face cumpăraturi rapid.

Poți chiar lăsa mașina acasa, ajungi la destinație în câteva minute. Locuirea langă magazine precum Auchan, Jysk, Jumbo, Dedeman, Brico Depot sau Leroy Merlin îți oferă confortul de a face cumpărături oricând ai chef.

Acces ușor la facilități

Centrele comerciale oferă atât puncte de vânzare locale, dar și branduri internaționale.

Cele mai multe zone comerciale găzduiesc o serie de magazine utile. De la saloane de înfrumusețare și frizerii la magazine alimentare, farmacii și magazine de papetărie; există o sumedenie de facilități ce pot fi  găsite într-o zonă comercială lângă complexul rezidențial. Astfel, nu trebuie să mergi departe pentru a beneficia de cele mai bune facilități.

Indiferent dacă îți dorești o zi la spa sau ai chef să te antrenezi la o sală de sport, există o mulțime de opțiuni disponibile atunci când locuiești aproape de un centru comercial.

Călătorii ușoare și acces facil către alte părți ale orașului

Te deplasezi cu ușurință atunci când locuiești într-un complex rezidențial, unde ai deja loc de parcare asigurat.

Imobilele din apropierea centrelor comerciale sunt, de asemenea, situate în general aproape de facilitățile de transport public, permițându-ți  să călătorești rapid și sigur.

Prima Universității  oferă  spații de locuit elegante, comode și amplasate central, pentru a asigura deplasarea ușoară către toate zonele orașului, ceea ce s-ar putea să nu fie cazul dacă alegi o comunitate pur rezidențială la periferia orașului sau într-un mediu securizat și închis.

O investiție excelentă

Zonele comerciale în general sunt martore la creșterea prețurilor în domeniul imobiliar, în timp.

Valori ridicate de apreciere a proprietății pot fi de așteptat dacă ai cumpărat o locuință într-un complex rezidențial  în apropierea unei zone comerciale, deoarece va exista întotdeauna o cerere pentru case și apartamente situate cât mai aproape de magazine.

Acest aspect are ca rezultat o rentabilitate excelentă a investiției (ROI) atunci când ai lua în considerare vânzarea proprietății și, de aceea, locuirea aproape de un hub comercial este, de asemenea, o oportunitate excelentă de investiții pe termen lung, prețurile proprietăților comerciale fiind mereu în creștere.

Tarifele de închiriere pentru apartamente apropiate de un centru comercial vor fi, de asemenea, întotdeauna mai mari, deoarece apropierea de facilități înseamnă confort suplimentar pentru chiriași. Astfel, casele și apartamentele din centrele comerciale pot oferi și perspective excelente de închiriere și investiție.

Oportunități mai bune de afaceri și joburi

Stabilirea reședinței într-o zonă apropiată de un pol comercial oferă posibilități pentru un loc de muncă  mai bun dar și un potențial de afaceri sporit.

Poți inaugura propriul magazin sau găsești un loc de muncă aproape de casă. Dacă deții un magazin, nu poate fi nimic mai bun decât mersul pe jos câțiva pași până la afacerea ta.

Alegerea unui apartament situat aproape de o zonă comercială te poate ajuta să îți conduci afacerea de acasă fără să fie nevoie să pierzi vremea în trafic, în oraș, în căutarea unor oportunități de muncă și de afaceri.

Locuirea într-o zonă cu atracții comerciale poate fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru pensionari, deoarece nu numai că au șansa de a interacționa social cu vecinii și de a fi activi în zonă, dar pot găsi modalități plăcute de a-și petrece timpul.

Dacă lucrezi în comerț, Horeca sau sistemul bancar ori industria de beauty, proximitatea unui centru comercial important e benefică pentru tine.

Poți găsi un loc de muncă excelent, chiar lângă casă. Nu doar că eviți naveta zilnică, dar ești aproape de casă în orice moment.

Acestea sunt  doar câteva dintre numeroasele beneficii ale vieții în apropierea unei zone de interes comercial, iar alegerea unui apartament în cadrul complexului de locuințe Prima Universității va demonstra cu prisosința aceste avantaje.